středa 27. října 2010

Osm špic a Kleť


Říjnové lezení a čundrování okolo Českého Krumlova

Se student agency do Českého Krumlova 3hod, 1os 170,- i s baťohem.
V Krumlově jsme vystoupily první zast. a po krátkém návratu podél hlavní silnice směrem Č.Budějovice jsme došli na kruháč, kde nedaleko stojí hyperkrámy. Nakupujem si jidlo v Tescu a jdeme do vesničky Domoradice, která je hned za Tescem. Tam odtaď po polní cestě podél lesa, cca 2km a pak ostře vpravo do lesa a z kopce. A tady už jsou skály podél vltavy, tzv. špice, oddělené skály, přičemž na 5 z nich je slušné lezení.

Skály jsou vysoké, málo ojištěné, místy zarostlé mechem a křovím. Jiné jsou více lezené a tedy udržovanější. Je zde hodně jednoduchych cest, ale ty jsou právě málo ojštěné. Je potřeba mít s sebou vklíněnce atd.

Průvodce na lezec.cz ZDE














(7 špic- asi nejdelší (nejvyšší) místo cca 27m skály)









(na 7 špici - krásný výhled na řeku - borovice, skály)












(6 špic, lovení mikiny ze stromu)








Skály u Kleti

Jsou pod TV vysílačem cca 400m u betonové cesty v lese po práve straně. Je to několik skalek kde je sice jednoduché lezení, ale je to vše velmi málo ojištěné, téměř na zabití. Chce to buď si věřit, nebo si to hodit ze shora. Samozřejmě něco se dá dojistit vklíněnci, ale ..ale. Ty těžší cesty jsou většinou převislé. Takhle v říjnu v táhle výšce (Kleť 1084m.n.m.) byla docela zima a foukal vítr. Takže se moc dobře nelepzlo, prsty mrzly na studene skále. Navíc se nikde v okolí nesmí spát ani dělat oheň.
Kleť odkaz 1






(pohled od silničky - leze se i z druhé strany skal)




Ještě to doplním.......

Žádné komentáře: