středa 13. října 2010

See wander-wonder-vehicle-breaker

Tak je to tu. Voda vám nic neříká. Copak jste nikdy nejeli sázavu, nebo berounku nebo jinou řeku. a co byli jste někdy na plachetnici na moři nebo na Lago diiii .....

Plachetnice je loď, která je poháněna silou větru. Je vybavena plachtami, připevněnými na stěžních a ráhnech. Plachetnice se staly možná prvními dopravními prostředky, které využívaly k pohybu jinou sílu, než sílu lidských či zvířecích svalů (kromě síly větru bylo ale možno vždy použít k dopravě i gravitační sílu Země)....wikipedie o plachetnicích

Pokud si chcete udělat průkaz VMP (vůdce malého plavidla) s rozšířením na přímořskou plavbu (do 3/4 námořní míle - 1,2km) a plachetnice, motor do 100Kw, s plachtou do 80m2, do 20 metrů délky plavidla a výšky vlny 1,5 metru, 12 člené posádky tak to ještě stále jde za zhruba 1500,- v četně učebnic (které jsou ale zdarma---u piggiho) tak zajděte do České plavební správy v Holešovicích.
Zkoušky na průkaz jsou podobné jako dělání řidičáku, 2 měsíce učení a testy. Nicméně je to bez praktického cvičení..takže po česku...rovnou do vody.

Kupte si plachetnici

www.yachtbazar.cz/

www.napalubu.cz

www.freeyacht.cz/

http://sport.sbazar.cz/lode-lodni-vybaveni/prodam-koupim-aukce

http://www.yachttravel.cz/prodej-lodi/



ALE NEJDŘÍV SI UDĚLĚJTE ALESPOŇ VŮDCE MALÝCH PLAVIDEL A NAUČTE SE NĚCO O TOM.






STÁTNÍ PLAVEBNÍ SPRÁVA..odkaz zde

Titulní strana
Organizace
Kontakty
Doklady plavidel
Doklady osob
Dozor na vodní cesty
Dozor na plavbu


ŘEDITELSTVÍ
POBOČKA PRAHA
POBOČKA DĚČÍN
POBOČKA PŘEROV
MAPA WEBU
# Vyhledání plavecké služební knížky (PSK)
Schifferdienstbuch (SchDB) suchen
# Vyhledání průkazů připravených k předání
# Kde lze plout
Zobrazit:
# sdělení SPS
# plavební vyhlášky
# informace SPS
průkazy
plavidla
plavební provoz
omezení provozu
publikace
všechny obory

Od října 1995 působí Státní plavební správa jako plavební úřad a plní úkoly státní správy a státního dozoru ve vnitrozemské plavbě s cílem zabezpečit její rozvoj a její bezpečný a plynulý provoz.


Žádné komentáře: