sobota 2. února 2008

Tomáškova jeskyně - Srbsko (ČR) 2.2.08

Takže jsme dnes jeli na "Tomáškárnu". Asi kolem 2 hod. odpoledne vyrážíme z Barrandova v sestavě Já (Roman), Erik V., Nob a Artur. Jedeme přes Mořinu a Karlštejn do Srbska u Berounky . Tam přejíždíme mostek na druhý břeh a po poli se mobilně přibližujeme až k Tomáškovu lomu. Pak kousek do kopce ke vstupu do jeskyně. Jsou v ní nějací speleo. lezci a maj brutal cajk. Týpek kolem 40 let zaučuje nějakou budoucí jeskyňářku. No my slaňujem první stupeň, asi 11m. (Artur čekal nahoře a hlídal nám věci - děkujeme)

Zkoumáme a fotíme (3 barrandováci v jeskyni)

Pak se Nob rozhoduje, že sleze ještě níž a tak se potom i já dostávám o dalších asi 6 metru níž.


Tam je další stupínek a navazuje se tu na sestup do hlavní části jeskyně, kde visí ti dva a občas hodí dolů světlici. Dobrý no. Pod náma dalších 10-20metrů. Viz plánek.

K tomuto přejištění se musí traverzovat

Světlice v hlubinách 33 -36 metrů

Jdeme nahoru. Je to docela fuška a naše vybavení to ještě přitěžuje. (především dynamické lano) Vylejzáme zpátky k Erikovi a ten pak jako první šplhá tu 11 metrovku. Docela se dře, ale davá to asi za 10 min. Nahoře zápolí s rozděláním žímaru. (aby nám ho mohl poslat)

Pak Nob a já a jsme nahoře. Je kolem šestý. Už i tady je tma. Dole jsme byli asi hodinu a půl max. Ale supr a příště chceme níž. Takže příště.


Jdu nahoru U vlezu a vlastně i výlezu

Erik a Nob studují plánek



Video s Nobem jak jde dolů. A další fotky jsou ZDE .

Žádné komentáře: